Nieuws

Inschrijven Jaarmarkt Borssele

Inschrijven voor de jaarmarkt kan door onderstaande gegevens in te vullen en te eindigen met het klikken op “INSCHRIJVEN”. Wij gaan uw gegevens eerst controleren. U ontvangt daarna van ons een inschrijfbevestiging met betaalverzoek.

Huisregels Jaarmarkt Borssele

omschrijf hier welke andere wijze
€ 30,- tot 5 meter lengte, daarna iedere extra meter € 5,-
Omschrijf hier uw grondplaats of andere bijzonderheden
Bijvoorbeeld zelfde plaats als vorig jaar

Heel Borssele Bakt tijdens jaarmarkt 19 sept

Ook in 2020 doen we weer “Heel Borssele Bakt” tijdens de Jaarmarkt Borssele. Bak je mooiste maar zeker ook lekkerste taart en breng deze op een schaal naar de kramen van de organisatie (voor ’t viskot bij de wafelbakkers). Als eerste is de beoordeling van de vakjury. Daarna is het publiek aan de beurt. Per persoon mogen 3 taarten worden geproefd  en mag op 1 favoriet worden gestemd. Zowel de winnaar van de vakjury als de publieksjury wint een prijs! Deelname is gratis, laat je ons even weten dat je meedoet?

10.30 – 10.45 inleveren taart

11.00 – 15.30 beoordeling publieksjury

15.30 – 16.00 ophalen schalen

16.00 prijsuitreiking

Tussen kunst en kitsch 2019

Tijdens de Jaarmarkt Borssele op zaterdag 18 mei 2019 Heeft u ook nog ergens een beeldje of schilderijtje dat eigenlijk bij een garageverkoop weg mag? Of bent u benieuwd naar de echte waarde van een stuk dat al jaaaaren in de familie is? Dan moet u met dat voorwerp naar de Borsselse editie van het beroemde tv-programma “Tussen Kunst en Kitsch”. U kunt geheel gratis terecht in de Catharinakerk waar de deskundigen Theo en zijn zoon Frans Laurentius u meer kunnen vertellen over uw kunstvoorwerp (of is het toch kitsch?)

11.00 – 13.00 Tussen kunst en Kitsch in de Catharinakerk

Zelfverdediging voor dames vanaf 12 jaar

Op dinsdag 20 maart starten we met een cursus zelfverdediging voor dames/meiden vanaf 12 jaar. In 8 lessen van anderhalf uur leren we je hoe je je moet gedragen en verdedigen bij ongewenste situaties. Natuurlijk is het niet altijd mogelijk om jezelf nog uit een bepaalde situatie te halen, maar zelfverzekerd over straat kunnen lopen is wel fijn. Elk jaar worden letterlijk honderden vrouwen op straat aangevallen. Sommigen worden beroofd, sommigen in elkaar geslagen, sommigen verkracht en sommigen zelfs vermoord. Bijna al deze vrouwen hebben één ding gemeen: ze werden overrompeld en wisten niet hoe ze konden handelen. Als ze iets van zelfverdediging hadden geweten, zouden de meeste van deze vrouwen beter kunnen handelen toen ze aangevallen werden. Met de eenvoudige maar uiterst effectieve technieken krijg je in ieder geval meer kans om je te verdedigen.

De behandelde technieken stoppen een aanvaller, ongeacht hoe groot hij is. Je brengt de tegenstander van de wijs door pijnprikkels toe te dienen zodat je voldoende tijd hebt om weg te rennen. Een aantal technieken brengen de aanvaller echter ernstige schade toe – zoveel schade, dat hij niet langer in staat is om je nog iets te doen. Dus hij zal je niet nog meer pijn doen, want dat kan hij niet meer.
Denk er om dat je niet bang hoeft te zijn om hem kwaad te maken: niets doen is erger en daar beschadig je alleen jezelf mee. Bestrijd hem zo goed je kunt en weiger om op te geven.

Winterfair 28 november

Natuurlijk doen wij ook weer mee tijdens de Winterfair Borssele op dinsdag 28 november 2017. We hebben weer een leuke wedstrijd verzonnen voor jong en oud met leuke prijzen!

De Winterfair is van 17.00 – 21.00 aan de Oostsingel in Borssele, parkeren en toegang gratis!