Zelfverdediging voor dames vanaf 12 jaar

Op dinsdag 20 maart starten we met een cursus zelfverdediging voor dames/meiden vanaf 12 jaar. In 8 lessen van anderhalf uur leren we je hoe je je moet gedragen en verdedigen bij ongewenste situaties. Natuurlijk is het niet altijd mogelijk om jezelf nog uit een bepaalde situatie te halen, maar zelfverzekerd over straat kunnen lopen is wel fijn. Elk jaar worden letterlijk honderden vrouwen op straat aangevallen. Sommigen worden beroofd, sommigen in elkaar geslagen, sommigen verkracht en sommigen zelfs vermoord. Bijna al deze vrouwen hebben één ding gemeen: ze werden overrompeld en wisten niet hoe ze konden handelen. Als ze iets van zelfverdediging hadden geweten, zouden de meeste van deze vrouwen beter kunnen handelen toen ze aangevallen werden. Met de eenvoudige maar uiterst effectieve technieken krijg je in ieder geval meer kans om je te verdedigen.

De behandelde technieken stoppen een aanvaller, ongeacht hoe groot hij is. Je brengt de tegenstander van de wijs door pijnprikkels toe te dienen zodat je voldoende tijd hebt om weg te rennen. Een aantal technieken brengen de aanvaller echter ernstige schade toe – zoveel schade, dat hij niet langer in staat is om je nog iets te doen. Dus hij zal je niet nog meer pijn doen, want dat kan hij niet meer.
Denk er om dat je niet bang hoeft te zijn om hem kwaad te maken: niets doen is erger en daar beschadig je alleen jezelf mee. Bestrijd hem zo goed je kunt en weiger om op te geven.